Derde wedstrijd voor Bloemendaal na golden goal Jenniskens

De hockeymannen van Bloemendaal hebben tegen Kampong een derde wedstrijd afgedwongen. Door een 3-2 zege op Kampong volgt er morgen een beslissingswedstrijd voor een plek in de play-off finale. Afgelopen weekend verloor Bloemendaal in eigen huis nog met 3-2 van Kampong.

Kampong kende in de tweede play-off wedstrijd tegen Bloemendaal een bliksemstart. Binnen zes minuten kwamen de Utrechters op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Loick Luypaert en Robbert Kemperman. Luypaert zag zijn eerste strafcorner nog gestopt worden door Bloemendaal-keeper Jaap Stockmann, maar in de daarop volgende korte hoekslag was het wel raak, 1-0. Nog geen zestig tellen later zorgde Kemperman met een strakke backhand voor de tweede Utrechtse treffer.

Bloemendaal kwam in het verloop van de eerste helft wat beter in de wedstrijd en dook wat vaker op in de cirkel van Kampong. Nadat een inzet van Constantijn Jonker vlak voor rust nog gekeerd werd door Stockmann was het even later aan de andere kant dan toch raak. Joep van der Loo ronde een mooie ‘solo’ knap af en bracht zo de 2-1 ruststand op het scorebord.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft zorgde topscorer Tom Boon met een rake strafcorner voor de 2-2. In de resterende dertig minuten ontspon zich een boeiend duel met kansen over en weer. Tot doelpunten leidde het echter niet meer, waardoor een verlenging noodzakelijk was. In de eerste verlenging waren de beste kansen voor Kampong, maar Stockmann hield zijn ploeg op de been. In de hectische tweede 7.5 minuten kroonde Tim Jenniskens zich tot man of the match met een heuse golden goal. Door de overwinning treffen beide teams elkaar morgen weer voor een allesbeslissende derde wedstrijd.

Tim Jenniskens (r) met gebalde vuist scoort de golden goal. (PRO SHOTS/Willem Vernes)