Advocaat klimt met Sunderland uit degradatiezone

Zaterdagmiddag heeft Dick Advocaat met zijn Sunderland gelukkig gewonnen op bezoek bij Everton met 0-2. Daardoor klimt de ploeg uit de degradatiezone.

Costel Pantilimon was de grote man aan de kant van de degradatiekandidaat. Vooral in de eerste helft hield hij een aantal zekere treffers uit zijn doelmond. Zo kregen Romelu Lukaku, Ross Barkley en Leon Osman scoringskansen namens Everton, maar konden de trekker niet overhalen. In het eerste bedrijf had het elftal van Advocaat op geen enkel moment het doel van de thuisploeg in het vizier en was het vooral wachten op betere tijden die zouden komen.

Na de theepauze was het Graham die een schot van richting veranderde, waardoor keeper Tim Howard alleen maar kon toekijken hoe de bal in het doel verdween: 0-1. Everton reageerde hier vrijwel gelijk op door met man en macht aan te vallen. De gelijkmaker zou verdiend zijn geweest, maar zou niet vallen.

Want het was Sunderland dat vijf minuten voor het einde via Jermain Defoe de genadeklap uitdeelde en de drie punten veilig stelde voor de manschappen van Advocaat. De spits kreeg een schot van Adam Johnson tegen zich aan, waarna het leder over de doellijn verdween: 0-2. 
Sunderland klimt dankzij de onverdiende zege naar de veertiende plaats in de Premier League. De overige ploegen moeten nog wel dit weekend in actie komen.