Mubarak veroordeeld tot drie jaar cel

De Egyptische ex-president Hosni Mubarak en zijn twee zoons zijn zaterdag veroordeeld tot drie jaar cel en een miljoenenboete. Mubarak en zijn zoons werden schuldig bevonden aan corruptie. Eerder werden ze in dezelfde zaak ook al veroordeeld, maar de rechter oordeelde toen in hoger beroep dat het proces over moest.

De corruptiezaak draait om de verduistering van miljoenen aan belastinggeld door Mubarak en zijn zoons. Het geld was bestemd voor de renovatie en het onderhoud van de presidentiële paleizen, maar werd in plaats daarvan gebruikt om de woningen van de Mubaraks te verbouwen.

Aanhangers van Mubarak waren woedend toen rechter Hassan Hassanin zijn vonnis uitsprak. "We geloven in u! We vertrouwen Mubarak!", schreeuwden de betogers. Mubarak droeg een zonnebril en reageerde nauwelijks toen hij te horen kreeg dat hij in de cel verdwijnt en een miljoenenboete moet betalen. Ook zijn twee zoons, Gamal en Alaa, lieten niets merken. Een van de advocaten van Mubarak liet weten dat er beroep tegen de uitspraak kan worden aangetekend.