Contador gaat aanvallen in Giro

De plannen van Alberto Contador voor de Ronde van Italië zijn duidelijk. De Spaanse topfavoriet voor de eindzege gaat in de bergen aanvallen, zo kondigde El Pistolero vrijdag aan in San Lorenzo al Mare. "Het hangt een beetje af van het verloop van de koers, maar mijn tactiek is om agressief te gaan rijden", zei Contador. "Het is aan mij om de aanval te zoeken."

De 32-jarige kopman van Tinkoff-Saxo wil de eerste renner sinds Marco Pantani in 1998 worden die in één jaar zowel de Giro als de Tour wint. Terwijl toprenners als Chris Froome, Vincenzo Nibali en Nairo Quintana zich volledig richten op de Ronde van Frankrijk, gaat Contador eerst in Italië op jacht naar het roze. "De Giro en de Tour zijn voor mij gelijk, ik wil ze allebei winnen Het is voor mij nieuw om ze allebei te rijden en dat motiveert me extra."

Contador ziet Richie Porte, Rigoberto Urán en Fabio Aru als zijn voornaamste concurrenten. "Ze zijn allemaal gevaarlijk. Porte is het hele jaar al goed, Urán en Aru focussen zich volledig op de Giro. Ik ga er alles aan doen hen te verslaan."