Bertens, Burger en Kerkhove naar laatste vier in Cagnes-sur-Mer en Tunis

Kiki Bertens is vrijdag doorgedrongen tot de halve finales van het ITF-toernooi in Cagnes-sur-Mer. De 23-jarige tennisster was in de kwartfinales in twee sets te sterk voor de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich. Bertens won de partij met 7-6 (5) en 6-4.

Beide speelsters hadden op het Zuid-Franse gravel de nodige moeite om hun opslag te behouden. Sasnovich kreeg zeven breakkansen, waarvan ze er zes verzilverde. Bertens kreeg veertien keer die mogelijkheid. Hoewel ze 'slechts' de helft van die kansen benutte, was dat toch voldoende voor de winst.

Om zich te plaatsen voor de eindstrijd moet Bertens afrekenen met Carina Witthöft. Deze Duitse is als eerste geplaatst, Bertens als zesde.

Tennisster Cindy Burger heeft vrijdag gemakkelijk de halve finale bereikt van het ITF-toernooi in Tunis. De 22-jarige tennisster uit Volendam was in de Tunesische hoofdstad in twee sets veel te sterk voor de Zweedse Rebecca Peterson: 6-3 6-0. Burger speelt in de halve finale tegen de Griekse Maria Sakkari.

Lesley Kerkhove had het in haar strijd om de halve finale een stuk lastiger met de als zesde geplaatste Elitsa Kostova (WTA-181). De Bulgaarse pakte de eerste set met 6-4, en leek in het tweede bedrijf op een eenvoudige zege af te stevenen. Kerkhove vocht zich echter terug in de partij, overleefde twee matchpoints en draaide een 5-2 achterstand om in setwinst: 7-5. Kostova bleek vervolgens fysiek niet meer in staat tot het spelen van een derde set, en gaf de partij gewonnen. In de halve finale speelt ze tegen de Argentijnse Maria Irigoyen (WTA-199).