[eSports] Mid Season Invitational dag 1

Afgelopen nacht is de champions league van de League of Legends-competitie, Mid Season Invitational (MSI), van start gegaan. In de MSI strijden de winnaars van de vijf wereldwijde competities, aangevuld met de winnaar van een internationaal wild card-toernooi, om een mooie beker en een goedgevulde prijzenpot.

De eerste dag van de groepsfase bracht ons acht wedstrijden, waarbij één echte verrassing en een flinke teleurstelling voorbij kwamen. Vooraf werden Edward Gaming (EDG) uit de Chinese competitie, SK Telecom T1 (SKT) uit de Koreaanse competitie en Team Solomid uit de Noord-Amerikaanse competitie als de beste drie teams aangemerkt. De strijd om de vierde halve finaleplaats zou volgens velen gaan tussen Europees kampioen Fnatic en AHQ e-Sports Club uit de Taiwanese competitie. 

De grootste verrassing van de eerste dag kwam uit de Westerse derby tussen Team Solomid (TSM) en Fnatic. Met hun kenmerkende snelle en agressieve teamspel wisten de Europeanen TSM te overrompelen en binnen dertig minuten met overmacht te winnen. Favoriet TSM werd sowieso de teleurstelling van de dag. Na het verlies tegen Fnatic wisten zij nog wel van het wildcard-team Besiktas e-Sports Club te winnen, maar gingen vervolgens roemloos ten onder tegen de wereldkampioen van 2013 SK Telecom T1. De grote favoriet voor de eindoverwinning, SK Telecom T1, liet sowieso niets aan het toeval over en won alle drie haar wedstrijden.


(SK Telecom T1)

Alle uitslagen van dag 1 op een rij (dikgedrukt zijn de winnaars):
Fnatic - Team Solomid
Besiktas e-Sports Club - SK Telecom T1
Edward Gaming - AHQ e-Sports Club
Besiktas e-Sports Club - Team Solomid
Fnatic - AHQ e-Sports Club
SK Telecom T1 - Edward Gaming
AHQ e-Sports Club - Besiktas e-Sports Club
SK Telecom T1 - Team Solomid

De tussen stand na dag 1 ziet er als volgt uit.

De beste vier teams na twee dagen groepsfase plaatsen zich voor de halve finales op zaterdag 9 mei. Komende avond en nacht, vanaf 22.00 uur Nederlandse tijd vindt de tweede speeldag uit de groepsfase plaats met wederom acht wedstrijden op het programma.