Avengers: Infinity War wordt volledig in IMAX opgenomen

Zodra de broers Joe en Anthony Russo klaar zijn met de productie van Captain America: Civil War en aan de slag gaan met de volgende Avengers-films, zullen zij de reguliere filmcamera's links laten liggen en alleen nog IMAX hanteren. Hiermee hebben ze een primeur in filmland te pakken.

Het nieuws wordt trots gemeld op de site van het bedrijf dat wereldwijd een naam heeft in het brengen van grote indrukwekkende speelfilms op megaschermen met oorverdovend geluid. De Russo's zullen gebruik maken van de nieuwe IMAX / ARRI 2D-camera's, die ze ook al ter hand zullen nemen voor een aantal scènes in Civil War.

"De intentie met de Infinity War-films is om tien jaar aan opgebouwde verhalen tot een geweldige climax te brengen. We hebben het idee dat het gebruiken van deze IMAX camera's de beste manier is om de schaal van het afsluiten van deze drie fases over te brengen," aldus de Russo's.

IMAX is het laatste decennium enorm in populariteit gestegen onder filmmakers en bioscoopbezoekers. Steeds vaker worden films geconverteerd naar het grote beeldformaat om bioscoopbezoekers een bijzondere ervaring te bieden. In enkele gevallen nemen filmmakers zelf IMAX-camera's in gebruik om al tijdens de productie zoveel mogelijk te anticiperen op deze ervaring, zoals Christopher Nolan met de Dark Knight-films en Interstellar, of J.J. Abrams met Mission: Impossible – Ghost Protocol. Deze films zijn echter een mix van reguliere camerabeelden en IMAX-scènes, met het hoogtepunt voor Interstellar, dat 66 minuten aan IMAX-beelden had.

Avengers: Infinity War logo