Zaterdag gratis inkt spuiten in Splatoon

Tijdens een Nintendo Direct die geheel in het teken stond van inktvissen, werd aangekondigd dat er vandaag vanaf 17:00 uur een gratis Splatoon Global Testfire-demo kan worden gedownload in de Nintendo eShop op de Wii U. Daarmee kan elke Wii U-gebruiker met een breedband-internetverbinding alleen op zaterdag 9 mei maximaal drie uur lang Turf War-gevechten van vier tegen vier spelen. Deze demo is op zaterdag 9 mei op de volgende tijdstippen steeds één uur lang speelbaar: 05:00 uur, 13:00 uur en 21:00 uur.

In de game kruipen spelers in de huid van Inklings: personages die je zelf kunt aanpassen en die met één druk op de knop in inktvissen veranderen. Na tegenstanders te hebben uitgeschakeld en een level met gekleurde inkt te hebben bedekt, kunnen spelers de gedaante van een inktvis aannemen en snel door hun eigen inkt zwemmen of de inkt gebruiken om dekking te zoeken en zich voor vijanden te verstoppen.

Tijdens de Nintendo Direct van vandaag is onder meer aangekondigd dat spelers van Splatoon na release op 29 mei gratis extra content kunnen verwachten, omdat er dan nieuwe levels, wapens, uitrustingen en spelstanden uitkomen die de gameplay voortdurend zullen aanpassen. Hieronder is de volledige Nintendo Direct te zien.