'Veel League of Legends-spelers terug naar het oude nest'

Het eerste deel van het seizoen van de League of Legends-competitie (de LCS) is nog maar net achter de rug, maar er gaat een hoop veranderen in de samenstelling van de Europese LCS-teams. Tenminste, als we geruchtenmachine mogen geloven die momenteel draait.

Een van de transfers die op stapel zou staan is die van Adrian 'Candy Panda' Wübbelmann. Hij zou op het punt staan te tekenen bij SK Gaming, het team waar hij vorig seizoen ook al speelde. Hij moet de plek als AD Carry gaan vullen van Konstantinos 'FORG1VEN' Tzortziou. FORG1VEN en support nRated zouden tijdens de afgelopen spring split zo vaak woorden hebben gehad, dat beide niet meer met elkaar willen samenspelen. FORG1VEN zou om deze reden zijn vertrokken bij SK Gaming. Voor Candy Panda zou dit een uitgelezen mogelijkheid zijn om terug te komen in de LCS, hij zit momenteel namelijk zonder team.

Een andere wisseling die er aan lijkt te gaan komen is de overstap van Martin 'Rekkles' Larsson van Elements naar Fnatic, een stap die hij een half jaar geleden de andere kant op maakte. Hij moet de plaats gaan innemen van Pierre 'Steeelback' Medjaldi. Deze laatste werd afgelopen als nieuweling binnengehaald om Rekkles te vervangen, maar lijkt als minste van de vijf Fnatic-spelers het gewenste niveau niet te hebben. Steeelback zou nog wel met Fnatic meespelen tijdens het komende Mid Season Invitational-toernooi, wat komende donderdag van start gaat in het Amerikaanse Florida.

Door de mogelijke overstap van Rekkles krijgt Elements een open plek in het team. Deze zou volgens de geruchten gevuld gaan worden door de Nederlander Erik 'Tabzz' Van Helvert. De Nederlandse AD Carry verliet afgelopen winter Elements en zit sinds die tijd zonder team thuis. Als deze terugkeer werkelijkheid gaat worden, zou het aantal Nederlanders tijdens de komende Summer Split vier worden. De overige drie Nederlanders zijn Fabian 'Febiven' Diepstraten bij Fnatic, Joey 'Youngbuck' Steltenpool bij Copenhagen Wolves en Ilyas 'Shook' Hartsema bij Elements.