Martin Freeman in Captain America: Civil War

Een interessante cast-toevoeging voor de derde Captain America-film, genaamd Civil War. Zojuist is bekend geworden dat niemand minder dan Martin Freeman zich bij de cast heeft gevoegd. 

Welke rol hij op zich zal gaan nemen is nog niet bekend, maar zowel Watson als Sherlock zullen nu een rol spelen in het Marvel Cinematic Universe. Cumberbatch zal namelijk de rol van Doctor Strange gaan spelen. Kevin Feige, president van Marvel Studios verklaart zijn keuze voor Freeman als volgt, op de website van Marvel: "Van zijn rollen als Bilbo Baggins in The Hobbit, Doctor Watson in Sherlock tot Tim in The Office, Martin's carrière verplaatst zich telkens tussen komedie naar drama en dat heeft telkens weer indruk op ons gemaakt. We zijn zeer vereerd en enthousiast om zo'n groot acteur toe te kunnen voegen aan het MCU (Cinematic Universe)."

De film zal zich afspelen na de gebeurtenissen van The Avengers: Age of Ultron: wanneer alle superheldenactiviteit vastgelegd moet worden, ontstaat er een breuk in het team. Dit zal leiden tot het grootste gevecht tot nu toe, met aan de ene kant Tony Stark en aan de andere Captain America.

Captain America: Civil War draait vanaf 5 mei 2016 in de bioscopen.

Martin Freeman in SherlockMartin Freeman in Sherlock