Maradona valt Blatter aan

Diego Maradona heeft de aanval geopend op Sepp Blatter. Volgens de Argentijnse voetbalicoon is de FIFA onder leiding van de Zwitserse voorzitter veranderd in een anarchie. "Eén man beslist alles", zei Maradona op een bijeenkomst in Jordanië, waar hij zijn steun uitsprak aan prins Ali bin Al-Hussein, één van de drie uitdagers van de zittende FIFA-preses. "Blatter weet helemaal niets, daarom is het tijd voor verandering. Zelfs zijn collega's zouden hem moeten adviseren te vertrekken."

De 54-jarige Argentijn, die zijn land in 1986 naar de wereldtitel leidde, hoopt dat prins Ali op 29 mei wordt gekozen als opvolger van Blatter. "Als ik niet zou denken dat hij een goede voorzitter kan zijn, had ik hier niet gezeten. Blatter heeft het voetbal veel schade toegebracht sinds hij aan de macht is. Het is voor hem tijd om een stap opzij te doen en ons, mensen vol kracht en energie, het voetbal te laten renoveren."

Volgens Maradona, die flink tekeerging, is Blatter bang. "Ik heb vier WK's gespeeld en jaagde altijd op de bal, Blatter jaagt op champagne. Dat irriteert mij enorm."