Bevrijdingsfestivals uitgesteld wegens onweer

De Bevrijdingsfestivals in Drenthe (Assen) en Flevoland (Almere) beginnen dinsdag enkele uren later vanwege het verwachte slechte weer. Het festival in Assen begint nu om 13.30 uur. In Almere is de opening uitgesteld tot 17.00 uur, lieten de organisaties weten.

Beide festivals zouden aanvankelijk om 12.00 uur van start gaan. Maar het KNMI waarschuwt voor stevige buien met onweer, hagel en zware windstoten in beide provincies vanaf het middaguur. Het meteorologisch instituut heeft voor heel Nederland code geel voor gevaarlijk weer afgekondigd.

In Assen zijn naar verwachting de zwaarste buien na 13.30 uur voorbij. Tot dan blijft het festivalterrein bij de Baggelhuizenplas gesloten voor het publiek. De organisatie heeft het eerste deel van het programma geschrapt.

Het Bevrijdingsfestival in Almere op de Esplanade, naast open water, gaat vijf uur later van start dan gepland vanwege de verwachte windstoten. Het hele middagprogramma, met onder meer Partysquad en Handsome Poets, is komen te vervallen. De avondoptredens van Caro Emerald, Kensington en Trijntje Oosterhuis gaan wel door.

Bevrijdingsfestivals uitgesteld wegens onweer
Bevrijdingsfestivals uitgesteld wegens onweer (Foto: ANP)