'Vier-in-rij'-actie Jumbo is waardeloze belofte'

Bij een supermarkt van Jumbo in de Sterrenwijk in Utrecht zijn vandaag bewoners in opstand gekomen. Ze klagen over het beleid, en dan met name over de actie waarbij de vierde wachtende in de rij gratis boodschappen krijgt.

Volgens de bewoners is het personeel niet altijd even vriendelijk, nemen ze artikelen die over de datum zijn niet terug en praten medewerkers onderling in het Marokkaans met elkaar.

Verder geven verschillende bewoners aan dat ze geen gratis boodschappen krijgen als ze de vierde wachtende in de rij zijn. Het personeel zou dan met smoesjes komen om onder die belofte uit te komen.

"Dan vragen we of we de camerabeelden mogen zien, maar dat kan dan niet", zegt José Laan. Deze klant kreeg afgelopen vrijdag een winkelverbod opgelegd omdat ze te heftig protesteerde tegen de weigering haar boodschappen gratis mee te geven.

De buurtbewoners zijn het klantonvriendelijke gedrag zelfs zo zat dat ze een handtekeningenactie zijn begonnen. Er worden zo'n 300 handtekeningen verwacht, deze worden vervolgens naar het hoofdkantoor in Veghel gestuurd.

De bedrijfsleider laat het commentaar aan het hoofdkantoor over, dat nog niet gereageerd heeft.

Ook in Eindhoven kwam de Jumbo in opspraak, daar zouden medewerkers een klant hebben mishandeld omdat hij artikelen had gestolen. Later bleek dat dit niet het geval was.