Star Wars Battlefront krijgt 12 multiplayermaps bij launch

Het is je misschien al wel opgevallen, maar vandaag is het Star Wars-dag. Derhalve kon nieuwe informatie over Star Wars Battlefront niet uitblijven. Het betreft voornamelijk informatie over de locaties.

Endor, Hoth en Sullust zijn de eerste drie bevestigde multiplayermaps voor de game. De eerste twee zijn tamelijk bekende locaties, maar Sullust is een tot dusver mysterieuze locatie die wel in de Star Wars-lore wordt genoemd, maar nooit in detail werd getoond. Een volledige lijst van locaties is nog niet vrijgegeven. Wel heeft DICE te kennen gegeven dat sommige maps ondersteuning bieden voor 40 spelers, terwijl andere juist ontworpen zijn voor gevechten in nauwe ruimtes. DICE wil benadrukken dat deze locaties niet bedoeld zijn voor de 'missions'-modus van de game - de missions-modus is een afzonderlijke game-ervaring die zowel in co-op (online en split-screen) als in je eentje gespeeld kan worden.

Om een impressie te creëren voor de 'nieuwe' locatie Sullust, is DICE onder andere afgereisd naar IJsland om ideëen op te doen voor deze vulkanische planeet. Bekijk onderstaande afbeeldingen voor een sfeerimpressie van dit uitstapje.

Battlefront komt 17 november uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Ook komt er een gratis DLC-pakket uit, gebaseerd op The Force Awakens, genaamd The Battle of Jakku. Deze DLC komt op 1 december beschikbaar voor mensen die pre-orderen en op 8 december voor iedereen.