Amerikanen te snel voor Bolt en co, Nederland kansloos

De Amerikaanse sprinters hebben op de World Relays op de Bahama's de favoriete Jamaicanen een gevoelige nederlaag toegebracht op de 4x100 meter. Het kwartet uit de VS won het goud op het 'officieuze WK voor estafettes' en liet titelverdediger Jamaica, met vedette Usain Bolt als slotloper, genoegen nemen met het zilver. Japan rende verrassend naar het brons.

De Nederlandse estafetteploeg onder aanvoering van Churandy Martina haalde de finale niet. Het Oranjekwartet eindigde in de series als vijfde in 39,14, na een zeer matige laatste wissel van Giovanni Codrington op Hensley Paulina. Het was weliswaar de beste tijd van het seizoen, maar het missen van de finale was een tegenslag. Alle finalisten verdienden namelijk een startbewijs voor de 4x100 meter op de Olympische Spelen in Rio 2016.

De Amerikanen, met Mike Rodgers, Justin Gatlin, Tyson Gay en Ryan Bailey, wonnen het goud in 37,38. Bolt en co noteerden 37,68. De wereldrecordhouder en tweevoudig olympische kampioen op de 100 meter begon als laatste loper aan een vergeefse inhaalrace op de Amerikaanse slotloper Bailey. Hij kwam enkele meters te kort.