Opnames Assassin's Creed-film in september van start

De opnames van de film gebaseerd op de populaire videogamereeks Assassin's Creed, zullen in september van start gaan. Dit heeft hoofdrolspeler en tevens producer Michael Fassbender verklaard in een interview met ComingSoon.

Fassbender reageerde op de vele vertraging die de film al opliep: "je zou kunnen zeggen dat er al heel lang aan gewerkt wordt, maar alles in het proces van het maken van deze film kost tijd. Het kost tijd om een goed verhaal te schrijven en we willen het ook écht goed doen. Ik heb er heel veel zin en heel enthousiast over het feit dat we dit jaar beginnen met filmen, in september om precies te zijn."

Ook verklaarde Fassbender ''dat er vooral niet op de feiten vooruit gelopen moet worden", refererend aan een gerucht dat hij Desmond Miles zou spelen, het belangrijkste personage uit de eerste paar Assassin's Creed-games.

Assassin's Creed, waarin Fassbender wordt bijgestaan door de Franse actrice Marion Cottilard en geregisseerd door Justin Kurzel (Snowtown), draait vanaf 21 december 2016 in de Amerikaanse bioscopen. Een Nederlandse release is nog niet bekendgemaakt.