ManUnited verliest ook van WBA, Van Persie mist strafschop

Manchester United heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd met West Bromwich Albion verloren met 0-1. De vierde plek is daarmee nog niet in gevaar, maar het wordt nog wel spannend.

Het elftal van Louis van Gaal had in eerste instantie weinig te duchten van WBA, dat met wat speldenprikken het team uit Manchester nauwelijks in verlegenheid kon brengen. Maar ook United kon maar weinig echte kansen creëren, waardoor het lang gelijk bleef op Old Trafford.

Brunt bracht de bezoekers in de 62e minuut, via het been van zijn ploeggenoot en oud-N.E.C.’er Jonas Olsson, uit een vrije trap op voorsprong. Om nog wat aan deze stand te doen bracht Van Gaal Ángel di María voor Daley Blind voor aanvallende impulsen.

Dat leek goed uit te pakken, want daarmee dwong United een strafschop af. Robin van Persie mocht de strafschop verzilveren, maar zag zijn poging gered worden door Glyn Myhill. Omdat The Red Devils vervolgens verzuimden om de gelijkmaker alsnog binnen te schieten, verloor het elftal voor de derde keer oprij.