Gewonden bij 1 meidemonstratie Hamburg

Demonstraties voor 1 mei, de Dag van de Arbeid, zijn in de Duitse havenstad Hamburg vrijdagavond uit de hand gelopen. Meerdere betogers en agenten raakten gewond nadat het tot opstootjes was gekomen. Een onbekend aantal mensen is opgepakt.

Vanwege 1 mei waren er twee revolutionaire demonstraties in de stad. Hoewel die eerder op de avond rustig begonnen, was dat maar van korte duur. Betogers begonnen op een gegeven moment agenten te bekogelen met vuurwerk en andere voorwerpen.

De politie moest waterkanonnen en wapenstokken inzetten om de menigte uit elkaar te drijven. Nadat de betogingen waren beëindigd, kwam het nog een paar keer tot rellen tussen de demonstranten en de politie. In totaal vielen er 35 gewonden, meldden Duitse media.

In Berlijn verliepen de demonstraties een stuk rustiger en protesteerden mensen vreedzaam. In Weimar liep het wel uit de hand. Een parlementslid van de sociaaldemocratische partij SPD, die op het punt stond te spreken, werd aangevallen. Ook raakten vijftien mensen gewond en werden er dertig mensen aangehouden.