Abortus verkracht meisje (10) geweigerd

Een tienjarig meisje dat na de verkrachting door haar stiefvader zwanger raakte, moet gewoon de zwangerschap uitzitten. Abortus is namelijk streng verboden. Dit geval speelt zich ditmaal niet af in een moslimland, maar in het Zuid-Amerikaanse Paraguay.

Het arme kind werd eerder deze maand binnengebracht bij een ziekenhuis in de hoofdstad Asunción. Ze had namelijk extreme buikkrampen. Al snel kwam de aap uit de mouw: ze bleek inmiddels 21 weken zwanger te zijn.

Volgens Amnesty International is de zwangerschap het gevolg van de verkrachting door haar stiefvader. De moeder van het meisje drong dan ook aan op een abortus, maar kreeg nul op het rekest.

Hoewel een zwangerschap op zo'n jonge leeftijd fataal kan zijn, weigerde het ziekenhuis een abortus uit te voeren. Hierna werd ze overgeplaatst naar een ander ziekenhuis, waar haar toestand scherp in de gaten wordt gehouden.

Gisteren heeft haar moeder nogmaals een verzoek ingediend om het kind te laten weghalen. Desondanks is het arme kind nu in een opvanghuis voor jonge moeders gezet.