Tafeltennister Jie verrast opnieuw op WK

Tafeltennister Li Jie heeft op het WK in het Chinese Suzhou opnieuw voor een verrassing gezorgd in het vrouwendubbel. De Nederlandse wist samen met haar Poolse partner Li Qian verrassend simpel af te rekenen met een als 17e geplaatst Noord-Koreaans duo.

Li en Li speelden tegen Kim Hye-song en Kim Jong, die vorig jaar nog brons wonnen op de Asian Games. Tegen het Nederlands/Poolse koppel kwamen de Noord-Koreaanse dames er echter geen moment aan te pas. Met 11-6, 11-7, 11-6, 12-10 was de wedstrijd in no-time gespeeld en stonden Li en Li in de kwartfinales.

In de kwartfinale spelen Li en Li donderdag om 07.00 uur Nederlandse tijd tegen Hu Melek uit Turkije en haar Spaanse partner Shen Yanfei, die het als zesde geplaatste duo Doo Hoi-kem en Lee Ho-ching uit Hong Kong uitschakelden.

In het gemengd dubbelspel ging het de Nederlanders minder voor de wind. Britt Eerland, net terug van een blessure, en Laurens Tromer waren al de verrassing van het toernooi door tot de achtste finales te komen, maar daarin was het voorbij. De regerend wereld- en Asian Games-kampioenen Kim Hyok-bong en Kim Jong uit Noord-Korea bleken onmogelijk te kloppen voor de Nederlanders: 8-11, 4-11, 5-11, 8-11.