Rosberg wil minder nadenken

Formule 1-coureur Nico Rosberg wil minder nadenken en zich meer op het racen gaan concentreren. Naar eigen zeggen heeft hij een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd in Bahrein waar hij met de Mercedes vocht tegen de Ferrari's en uiteindelijk na remproblemen derde werd.

In het kampioenschap heeft Rosberg inmiddels 27 punten achterstand op teamgenoot en kampioenschapsleider Lewis Hamilton. Hij sprak met Auto Motor und Sport. "Ik kijk momenteel maar met een half oog naar de stand aan het kampioenschap. Ik staar me er niet blind op, want ik concentreer me er in deze fase van het seizoen allereerst op gewoon een aantal goede races te rijden."

Tegen Auto Bild ging de Duitser nog een stap verder en kondigde aan meer races zoals in Bahrein te willen rijden. "Ik heb me daar niet met Lewis beziggehouden en misschien moet ik dat vaker doen. Het kan waarschijnlijk geen kwaad als ik voortaan net als in Bahrein wat minder nadenk en 'gewoon' race." Daarna kijkt hij wel waar hij staat in het kampioenschap.