Schreuder: "Maak dit voor het eerst mee"

Alfred Schreuder betreurt de supportersacties om het vertrek van de huidige technische staf bij FC Twente te eisen. De trainer is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. FC Twente staat op dit moment in het rechter rijtje van de Eredivisie. De tukkers verloren met 0-2 van AZ, ondanks een groot aantal kansen en een rode kaart voor Nemanja Gudelj.

"Ik vond onze ploeg in de eerste helft niet hoe ze normaal zijn. Ze waren heel onrustig aan de bal. Na de 1-0 werden we zelfs onzeker in eigen huis. Ik had het gevoel dat we daar wel overheen waren", zegt Schreuder voor de camera's van FOX Sports.

"Tweede helft ging het beter, maar je moet de goal maken. Dat kan je energie geven. De jongens werken keihard. Die kun je niks verwijten. Je hebt in deze situatie een goal nodig. AZ scoort uit het niets. Wij hebben heel veel mogelijkheden om te scoren, maar hij gaat er niet in." Schreuder verbaasde zich over de spandoeken. "Het is voor het eerst dat ik dit meemaak. Het is raar dat het gebeurt in eigen huis."

"Ik weet dat de fans achter de ploeg staan. Mensen zoeken natuurlijk de kop van Jut. Eerst was het natuurlijk Joop Munsterman, nu ben ik het. We moeten als een team blijven knokken en het seizoen zo goed mogelijk afmaken."

Schreuder heeft nog alle vertrouwen in een goede afloop. "Tuurlijk is het om te draaien. We gaan zien wat er gaat gebeuren. Iedereen die mij kent, die weet dat ik niet zal opgeven."

Schreuder met op de achtergrond één van de spandoeken in het stadion. (PRO SHOTS/Ed van de Pol)
Schreuder met op de achtergrond één van de spandoeken in het stadion. (PRO SHOTS/Ed van de Pol)