Darttalent Zuydwijk gooit 130 gemiddeld op de Development Tour

Darter Mike Zuydwijk heeft zich zaterdag in de kijker gespeeld door in de vierde ronde van Development Tour 2 een gemiddelde van maar liefst 130,56 te gooien. De twintigjarige Nederlander gooide in de wedstrijd twee elfdarters en twee twaalfdarters en won daarmee met 4-0 van zijn Engelse tegenstander Christopher Bent.

Het zeer hoge gemiddelde van Zuydwijk is geen record. Kyle Anderson noteerde tijdens Player Championship 5 een gemiddelde van 134,84. De Development Tour van de PDC is open voor darters van zestien tot en met 23 jaar en heeft als doel om jonge talenten beter te laten ontwikkelen. De Development Tour kent zestien toernooien, verspreidt over vier weekenden. Daarnaast is er een juniorenwereldkampioenschap. De beste darters over het jaar en op het WK krijgen een tourkaart voor de jaren daarna. 

Zuydwijk won begin dit jaar echter al een tourkaart bij de PDC via de Qualifying School.  Hij zit ook in het talententeam van Raymond van Barneveld. De Hagenaar wist het toernooi echter niet te winnen, in de achtste finales verloor hij met 4-3 van Josh McCarthy. Het toernooi vanavond gewonnen door de achttienjarige Nederlander Berry van Peer. Hij won in de finale van Scott Dale met 4-0. 

Het eerste toernooi vanmiddag werd gewonnen door het Oostenrijkse darttalent Rowby-John Rodriguez. Alle uitslagen van toernooi één en twee zijn hier te vinden. Zondag worden toernooi drie en vier gespeeld.