Watford promoveert naar Premier League

Watford heeft een grote stap gezet richting promotie naar de Premier League. De ploeg won met 0-2 in en tegen Brighton. The Hornets staan nu vier punten los aan kop in de Championship. Watford speelt volgende week de laatste wedstrijd thuis tegen Sheffield Wednesday en kan dan kampioen worden. 

Watford kwam in de eerste helft op voorsprong via Troy Deeney en in blessuretijd van de tweede helft wist Matej Vydra de voorsprong te verdubbelen. 

De overige ploegen van de Championship komen nog in actie. Nummer twee Bournemouth speelt maandagavond tegen Bolton Wanderers. Nummer drie Middlesbrough speelt vanmiddag tegen laagvlieger Fulham. Bournemouth en Middelsborough hebben beiden 84 punten uit 44 wedstrijden, Bournemouth heeft echter een veel beter doelsaldo. Ook Norwich City, de nummer vier met 82 punten, maakt nog kans op rechtstreekse promotie, zij spelen tegen Rotherham. 

Update 19.09 uur

Watford speelt volgend seizoen in de Premier League. Doordat Middlesbrough en Norwich City zaterdag niet wisten te winnen en Watford zelf eerder op de dag dat wel deed, is de club verzekerd van een plekje bij de beste twee op de ranglijst. Dat geeft recht op rechtstreekse promotie.

Middlesbrough ging in blessuretijd met 4-3 onderuit bij Fulham en Norwich City speelde 1-1 gelijk Rotherham. In het seizoen 2005/2006 promoveerde Watford voor het laatst naar het hoogste niveau in het Engelse clubvoetbal. Destijds bleef het bij één seizoen in de Premier League: de club won slechts vijf wedstrijden, en eindigde op de laatste plaats.