Nederlander start halal-seksshop in Mekka

Islamitisch verantwoorde seksspeeltjes zijn populair. Abdelaziz Aouragh uit Amsterdam begon eerder al een webshop, maar opent nu ook een halal-seksshop in Mekka; het islamitische bedevaartsoord in Saoedi-Arabië.

De nieuwe winkel zal volledig halal zijn. De achttien 'seksartikelen' in het assortiment voldoen strikt aan de leefregels van de islam. De winkel wordt opgezet in samenwerking met het Duitse concern Beate Uhse, één van de grootste producenten van seksgerelateerde producten in Europa. Islamitische geleerden hebben hun goedkeuring verleend.

Sensualiteit
Initiatiefnemer Abdelaziz Aouragh begon in 2010 vanuit Nederland met een online-seksshop: El Asira. In het Arabisch betekent dat 'stam' of 'samenleving'. 'Onze producten bevatten elementen die de sensualiteit laten toenemen en die de atmosfeer verbeteren in een seksuele relatie', zegt Aouragh tegen het Franse persbureau AFP.

El Asira noemt zichzelf een 'ode aan de vrouw'. In de halal-seksshop liggen geen vibrators; die zijn niet toegestaan. Wel vind je er sensuele oliën, geurtjes en kaarsen. Volgens islamgeleerden onderdrukt de islam seks niet. Zowel de Koran als de Hadith juichen seks toe, zolang het gebeurt binnen de grenzen van het huwelijk.

Het is nog niet duidelijk wanneer de erotische winkel in Mekka zijn deuren opent. Wat wél alvast duidelijk is: niet-moslims mogen niet naar binnen. De stad Mekka mag namelijk alleen worden bezocht door aanhangers van de islam.