'Batman v Superman is geen vervolgfilm'

Volgens Henry Cavill is Batman v Superman: Dawn of Justice niet zozeer een vervolg op Man of Steel, als wel een introductie van het Batman-personage. Hij zei dit in een interview met MTV.

De Superman-acteur sprak met de muziekzender voor de promotie van de film The Man From U.N.C.L.E., kort nadat Warner Bros. de eerste teaser trailer voor de Batman/Superman teamup-film aan de wereld had vrijgegeven. Cavill heeft zelf nog niets van de film gezien, op wat beelden na waarvoor hij de tekst opnieuw moest inspreken.

Gevraagd gaf de acteur aan dat hij Batman v Superman niet beschouwt als een Superman-vervolgfilm. "Het is Batman versus Superman, dat is een hele andere film. Het introduceert het Batman-personage en breidt het universum, dat door Man of Steel is gestart, verder uit." Volgens Cavill kan er tijdens de montage van de film nog van alles gebeuren, maar op dit moment is de film een introductie van het personage van Batman, en een introductie van de Justice League.

Batman v Superman is de achtste film sinds 1989 waarin Batman een hoofdrol speelt. Nadat de franchise in de jaren 90 in onmin raakte na een tweetal kritiek en commercieel slecht ontvangen films, wist Christopher Nolan met een nieuw verhaal en een nieuwe toonzetting het concept weer populair te maken, tot in 2012 de slotfilm van zijn trilogie verscheen en het verhaal van 'zijn' Batman, gespeeld door Christian Bale, uitverteld was. De teamup-film, waarin Ben Affleck de rol overneemt, staat qua continuïteit los van de eerdere films en werpt nieuw licht op het personage van Batman, dat in deze film meer gebaseerd zal zijn op Frank Millers comic The Dark Knight Returns uit 1989.

Batman v Superman: Dawn of Justice draait vanaf 25 maart 2016 in de Amerikaanse bioscopen.

Batman v Superman: Dawn of Justice: Batman in armor