Elizabeth Olsen niet bang voor naaktscènes

Elizabeth Olsen vindt het niet erg om risico's te nemen voor haar rollen en is bereid uit de kleren te gaan voor een goede scène. Dat vertelt ze in een interview met Net-A-Porter.

"Ik herinner me dat ik de film Holy Smoke zag en het ik het geruststellend vond om een jonge Kate Winslet te zien in een gedurfde rol", vertelt de actrice. "Ik dacht toen bij mezelf: oké, dus het maakt je carrière niet kapot als je naakt gaat of risico's neemt. Want niet iedereen binnen mijn familie en vriendengroep vond het een geweldig idee om uit de kleren te gaan in een film." Voor Olsen gaat het vooral om de scène, niet om de ijdelheid. "Sommige actrices sluiten naakt uit. Maar soms wil je dat scènes die voyeuristische kwaliteit hebben. Het is niet dat ik per se naakt wil zijn en je zal me nooit zien in een sexy scène in een bikini op het strand. Dat karakter zal ik nooit spelen."

De 26-jarige actrice spreekt in het interview ook vol lof over haar oudere zussen, tweeling Mary-Kate en Ashley Olsen. "Mijn zussen zijn de meest inspirerende vrouwen vanwege de manier waarop ze hun levens leiden. Ze zijn extreem ijverig en hebben me geleerd dat je kan doen wat je maar wilt zolang het je passie is en je er hard voor werkt." Ook over de 77-jarige Jane Fonda die door Olsen beschouwd wordt als mentor steekt ze de loftrompet. "Ze zit vol geweldige anekdotes en beseft hoe bijzonder haar verhalen zijn. Zo sprong ze van een klif in zee in Zuid-Frankrijk met Greta Garbo. Ook is het geweldig dat ze het leven indeelt in drie hoofdstukken: de eerste dertig jaar, tweede dertig jaar en derde dertig jaar. Ze benadrukt dat je jezelf kan veranderen op ieder punt van je leven."