Voormalig appartement Kurt Cobain te huur

Het appartement in Los Angeles waar Kurt Cobain en Courtney Love in 1991 en 1992 woonden, is per nacht te huur voor toeristen. De huidige bewoner, interieurdesigner Brendan Kleinman, biedt de slaapkamer van het appartement, waar de Nirvana-zanger en Hole-zangeres het bed deelden, via Airbnb aan voor 240 euro per nacht of 962 euro per week.

"Jawel, Kurt Cobain en Courtney Love woonden in dit huis tijdens de hoogtijdagen van Nirvana's muzikale carrière", schrijft Kleinman als toelichting op de Airbnb-website. "In die periode focuste Kurt zich op het schrijven van songs en het maken van beeldende kunst. Een belangrijk deel daarvan is in dit appartement tot stand gekomen. Hij hield zich vooral bezig met schilderen en decoreerde onder meer de wanden in de huis- en slaapkamer. Zijn favoriete plek in huis was het ligbad. Hij zat erin toen hij de song 'Heart-Shaped Box' schreef."

Behalve foto's van het appartement zoals het er nu uitziet, heeft Kleinman op de website ook oude foto's geplaatst van Kurt Cobain in de slaapkamer. Tegen het tijdschrift Vulture zei Kleinman dat hij wil proberen lagen verf van de wanden te halen om te zien of daar nog werk van Cobain onder te vinden is.