Geen problemen tijdens snelwegactie politie

De langzaamaanactie van de Nederlandse politie op de snelwegen heeft woensdag niet tot grote problemen geleid. "We hebben er een goed gevoel over. De overlast is reuze meegevallen", zei een woordvoerder van de actiecentrum in Driebergen. De politie voert al weken actie voor een nieuwe cao met betere arbeidsvoorwaarden. De bonden willen een loonsverhoging van 3,3 procent.

De protestactie op de snelwegen begon om 07.00 uur in Groningen. Zo'n 20 tot 25 politiewagens en enkele motoren vertrokken voor de estafetteactie die 's avonds eindigde in Limburg. De voertuigen reden door Nederland met een gangetje van 60 kilometer per uur, over de volle breedte van de snelweg. In elke politieregio vormde zich een nieuwe colonne politievoertuigen, die de plek van de vorige innam.

Hoewel er vrijwel overal files ontstonden achter de colonne, kwam het nergens tot grote verkeershinder. De actievoerders lieten zo nu en dan weggebruikers passeren om de overlast te beperken.

De verwachting dat de stoet politievoertuigen tot een zeer drukke spits rond Rotterdam zou gaan zorgen, werd niet bewaarheid. "Het was wel merkbaar, maar het leidde niet tot chaotische taferelen", liet de ANWB weten.

De politie gaat donderdag verder met actievoeren. De politievakbonden hebben hun leden opgeroepen om dan in heel Nederland de politiebureaus twee uur te sluiten.

Geen problemen tijdens snelwegactie politie
Geen problemen tijdens snelwegactie politie (foto: ANP)