Nederland met twee teams naar World Relays

Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie heeft de selectie van het Nederlands team voor de World Relays bekendgemaakt. Het 'officieuze WK estafette's' wordt op 2 en 3 mei voor de tweede keer gehouden, na het grote succes vorig jaar in Nassau. Ook nu wordt het weer in de hoofstad van de Bahama's gehouden.

Nederland zal starten op de 4x100 en 4x400 meter bij de mannen. Daar kunnen direct tickets worden gewonnen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro. Op beide onderdelen mogen de landen die zich voor de finale plaatsen hun tickets naar Brazilië boeken.

Voor de 4x100 meter gaan Churandy Martina, Hensley Paulina, Giovanni Codrington, Patrick van Luijk, Wouter Brus en Brian Mariano mee naar de Bahama's. Op de 4x400 meter wordt Nederland vertegenwoordigd door Liemarvin Bonevacia, Terrence Agard, Obed Martis, Björn Blauwhof, Bram Peters en Jesper Arts.

Op het korste estafettenummer liep Nederland vorig jaar tijdens de World Relays op minder dan 0,2 seconden de A-finale mis. Opvallend genoeg staat er net als vorig jaar geen Nederlands vrouwenteam aan de start.