Nick Loeb: leven begint bij bevruchting

Nick Loeb gelooft dat het leven begint bij de bevruchting. Daarom wil hij alsnog vader worden van de embryo's die hij met zijn ex Sofia Vergara liet invriezen. Dat heeft de zakenman, die met Sofia in een rechtszaak om de embryo's is verwikkeld, in een verklaringen laten weten aan diverse Amerikaanse media.

"Elke embryo is een leven op weg naar geboorte", aldus Nick. "Ik heb deze embryo's gecreëerd met het doel ze tot leven te wekken en niet te vernietigen, omdat ik er altijd van heb gedroomd vader te worden."

Nick en Sofia lieten in november 2013, zes maanden voordat ze uit elkaar gingen, embryo's invriezen. Inmiddels is de 42-jarige Modern Family-actrice verloofd met acteur Joe Manganiello. Via haar advocaat heeft ze laten weten dat ze nooit van plan is geweest de embryo's te laten vernietigen. Wel zegt ze geen behoefte te hebben aan kinderen met haar ex. Volgens Sofia hebben zij en Nick bij het invriezen een overeenkomst getekend waarin staat dat er geen beslissingen kunnen worden genomen ten aanzien de embryo's tenzij beide partijen akkoord zijn.

Nick probeert nu met de rechtszaak toestemming te krijgen een alleenstaande vader van de embryo's te worden. Hij zegt eerst te hebben geprobeerd er met Sofia uit te komen. "Ik heb eerder aangeboden mijn ex vrij te stellen van alle ouderlijke of financiële verantwoordelijkheden of verplichtingen, en haar zelfs de mogelijkheid geboden in de toekomst alsnog betrokken te raken bij het kind, mocht ze van gedachten veranderen."

Volgens Nick heeft hij recht op het ouderschap. "Het creëren van een embryo op natuurlijke wijze kan leiden tot ouderschapsverplichtingen, ook als een man geen vader kan worden. Wanneer een man wel vader wil worden, en geen verplichtingen aan de andere partij wil opleggen, zou hij ook dat recht moeten hebben."