Gratis auto bij goed rijgedrag

In Dubai hebben twee automobilisten een gratis auto gekregen omdat ze zich netjes aan de verkeersregels hielden. Het emiraat hanteert namelijk een systeem van zogenaamde 'White Points', waarbij goed rijgedrag wordt beloond.

Het systeem is in 2012 bedacht om het aantal verkeersslachtoffers omlaag te brengen. Het ultieme doel is om in 2020 nul dodelijke ongelukken te hebben. Dit nobele streven proberen ze te stimuleren door bestuurders die geen overtredingen begaan aan een loterij mee te laten doen.

De te winnen auto's zijn natuurlijk de echte hoofdprijzen onder de in totaal 1.500 te vergeven prijzen. Andere prijzen waar de voorzichtige bestuurders kans op maken zijn onder andere hotelovernachtingen en cadeaukaarten. Er is op dit moment nog maar één winnares bekend gemaakt, de 27 jarige Laila, zij mag een spiksplinternieuwe Hyundai Veloster op haar oprit zetten.

Er is alleen nog wel een vreemde extra prijs voor de 1.500 gelukkigen. Ze krijgen naast de prijs namelijk ook nog 24 "White Points" als beloning. Deze punten kunnen ze het komende jaar gebruiken om lichte verkeersovertredingen mee weg te strepen.

Gratis auto bij goed rijgedrag (Foto: IFCAR, Wikimedia Commons)
Gratis auto bij goed rijgedrag (Foto: IFCAR, Wikimedia Commons)