'Comeback Oasis in de maak'

De Britse band Oasis komt mogelijk weer bij elkaar. De ruziënde broers Noel en Liam Gallagher zouden de strijdbijl hebben begraven en werken nu aan een comeback. Dat schrijft The Daily Mirror.

De britpopband Oasis werd in 1991 opgericht in Manchester. De broertjes Gallagher en hun bandgenoten scoorden hits met nummers als Live Forever, Wonderwall en Don't Look Back In Anger. In 2009 werd Oasis opgedoekt. Beide broers formeerderen nieuwe bands. Liam richtte Beady Eye op, Noel is de frontman van Noel Gallagher's Highflying Birds.

Noel (47) en Liam (42) leven al jaren in onmin met elkaar, maar zouden weer 'on speaking terms' zijn. The Daily Mirror baseert zich op goed ingevoerde bronnen. Die zeggen dat de broers er klaar voor zijn om Oasis nieuw leven in te blazen, hoewel er formeel nog niks is bekrachtigd. Volgend jaar zou de comeback gestalte moeten krijgen.

Lucratief
Met name Liam zou een comeback zien zitten, aangezien zijn band Beady Eye inmiddels uit elkaar is. Zijn muzikale successen verbleken bij die van Noel, die met zijn band grote hits scoort en voor uitverkochte zalen speelt. 'Een comeback zou voor beide broers ook lucratief zijn. De vraag naar concerttickets zal enorm zijn', zeggen de bronnen. Noel zei recent in een interview al eens dat Oasis 'alleen voor het geld' nog weer bij elkaar komt.

Behalve de onderlinge strijd tussen de Gallaghers was er in de jaren 90 ook veel rivaliteit tussen Oasis en Blur. De band van frontman Damon Albarn is ook weer bij elkaar en brengt binnenkort, voor het eerst sinds 2003, een nieuw album uit.