Fnatic wint Europese LCS

Het League of Legends-team van Fnatic heeft in een zinderende finale de Europese spring split van de League of Legends Championship Series (LCS) gewonnen. In Madrid had het team tegen de publiekslievelingen Unicorns of Love alle vijf wedstrijden nodig om de best-of-5-serie naar zich toe te trekken.

Aanvankelijk leek het er op dat Unicorns of Love wederom een mega-verrassing in petto hadden. Waar zij de halve finale van het sterke SK Gaming wisten te winnen door een perfect getimede baron steal van PowerOfEvil, was het in de eerste wedstrijd Kikis die, weer via een baron steal, de opgebouwde achterstand wist om te keren en de wedstrijd wist te winnen.

De twee wedstrijden daarna liet Fnatic zien waarom zij in de finale van de LCS staan. Met hun kenmerkende agressieve speelstijl, waarbij vooral top laner Huni en AD Carry Steeelback erg sterk speelden, en goed getimede team fights wisten zij zonder problemen de 1-0 achterstand in een 2-1 voorsprong om te buigen.

In de vierde wedstrijd was de alles-of-niets-tactiek van Unicorns of Love precies wat zij nodig hadden, waarmee de serie op 2-2 werd gezet. Net als in de halve finale keerde Fnatic in de vijfde en beslissende wedstrijd terug naar de speelstijl waar zij al vele belangrijke overwinningen mee hadden behaald. Even leken de Unicorns aan het eind nog het geluk aan hun hand te hebben, maar Fnatic was al simpelweg te sterk opgebouwd om nog te kunnen winnen.

Met het winnen van de spring split van de Europese LCS heeft Fnatic, naast een mooie beker en wat euro's, ook een plek verdiend in het Mid Season Invitational-toernooi (MSI). Hierin spelen de winnaars van de vijf LCS-competities tegen elkaar. Het zesde team in de MSI komt uit een wild card-toernooi in Turkijke eind deze maand. De MSI wordt van 7 tot en met 10 mei gehouden in Tallahassee, Florida.

Fnatic (Foto: Hara Amorós (@Hara_Amoros))
Fnatic (Foto: Hara Amorós (@Hara_Amoros))