Jeremy Clarkson dacht dat hij kanker had

De ontslagen Top Gear-presentator Jeremy Clarkson dacht dat hij kanker had. En de stress die dat opleverde, speelde nadrukkelijk mee op de dag dat hij een producer van het tv-programma sloeg.

Clarkson doet de onthulling vandaag in zijn column voor The Sunday Times. 'Twee dagen voor het handgemeen was ik bij de dokter vanwege een bult op mijn tong. Hij vertelde me streng dat het waarschijnlijk kanker was en dat het onmiddellijk moest worden onderzocht', schrijft Clarkson. 'Maar ik kon dat niet doen. We zaten midden in een Top Gear-serie. En Top Gear kwam altijd op de eerste plaats.'

Het incident met de producer vond plaats tijdens zijn 'meest stressvolle dag in 27 jaar bij de BBC', aldus Clarkson. 'Maar andere mensen die met stress hebben te maken, gaan daar beter mee om dan ik heb gedaan.' Pas later kreeg de presentator te horen dat de bult op zijn tong onschuldig was.

Enorm verlies
Naar aanleiding van het handgemeen besloot de BBC in maart om het contract met Clarkson niet te verlengen. Dat gebeurde vlak na de dood van zijn moeder en het stuklopen van zijn huwelijk. 'Ik stortte me nog meer op mijn werk. Idioot genoeg is het me gelukt om dat ook te verliezen', schrijft Clarkson, die zijn noodgedwongen vertrek 'een enorm verlies' noemt.

Clarkson laat verder doorschemeren dat hij zich oriënteert op een nieuw autoprogramma. Hij zegt niet te weten of hij daarvoor gaat samenwerken met zijn voormalige Top Gear-collega's James May en Richard Hammond.