Erven van Goebbels eisen geld voor gebruik citaten

Advocate Cordula Schacht belde uitgever Random House op om de auteursrechtenclaim namens de erven op het gebruik van de citaten van Joseph Goebbels kenbaar te maken. De citaten uit zijn dagboek zijn gebruikt in een biografie die geschreven is door de Duitse historicus Peter Longerich. Cordula is een dochter van nazi-minister van Economische Zaken en president van de Reichsbank, Horace Greely Hjalmar Schacht. Schrijft de NOS.

Uitgever Random House keek vreemd op dat er iemand geld wil eisen voor de woorden van de oorlogsmisdadiger. Verder vindt de uitgever dat de auteursrechten eigenlijk bij de deelstaat Beieren horen te berusten. Dat is nu niet het geval omdat tijdens een bombardement een contract verloren is gegaan. Hierdoor berust het auteursrecht nu bij de erven van Joseph Goebbels.

De Goebbels hebben nog wel geprobeerd om het eigen nagesclacht te beperken. Joseph en Magda hadden zes kinderen die zij alle zes hebben omgebracht in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog. Echter heeft Goebbels, net als Bernhard, er flink oplos geschnabbeld met het vrouwelijke schoon. Wie de erfgenamen zijn is echter tot heden onbekend.