Bolt wil onder 19 seconden op 200 meter

Usain Bolt heeft grootse plannen. De Jamaicaanse topsprinter hoopt volgend jaar zijn laatste Olympische Spelen op te luisteren met een bijzondere prestatie. Bolt heeft zijn zinnen gezet op een tijd onder de 19 seconden op de 200 meter. De 28-jarige Jamaicaan bezit met 19,19 seconden al het wereldrecord, maar denkt dat het nóg sneller kan.

"Het doorbreken van de grens van 19 seconden op de 200 meter staat op mijn 'to-do list', ik ben erop gefocust dat voor elkaar te krijgen", zei Bolt vrijdag in Rio de Janeiro. Hij doet dit weekeinde in de Braziliaanse stad mee aan een demonstratiewedstrijd; volgend jaar hoopt hij in Rio op grootse wijze afscheid te nemen. "Dat worden mijn laatste Spelen, maar ik kijk er erg naar uit. Hoe dichterbij het komt, hoe enthousiaster ik word." Bolt pakte zowel in 2008 (Peking) als 2012 (Londen) het goud op de 100, 200 en 4x100 meter.

"Als ik blessurevrij blijf en in vorm ben, ben ik voor niemand bang", zei Bolt, die na de WK van 2017 in Londen stopt. "Ik ben dan eigenlijk onverslaanbaar. Alles wat ik dus moet doen, is zorgen dat ik op mijn best ben."