EA geeft info en trailer van Star Wars Battlefront

DICE en Lucasfilm hebben vandaag aangekondigd dat Star Wars Battlefront op 19 november wordt uitgebracht in Europa. De aankondiging vond plaats tijdens de première van de eerste volledige trailer voor deze langverwachte titel bij duizenden fans op Star Wars Celebration.

Star Wars Battlefront is gemaakt met de bekende Frostbite-engine van DICE, dat vooral bekend is geworden door Battlefield. In de game gaan we epische actie op iconische Star Wars-locaties ondervinden. Het spel gaat op alle platformen op 60fps draaien.

"Zoals zoveel andere mensen uit de wereld is iedereen bij DICE een enorme fan van het Star Wars-universum", aldus Sigurlína Ingvarsdóttir, Senior Producer van Star Wars Battlefront. "Het is met recht een eer om te mogen werken aan een Star Wars-project, wetende dat we helpen bij de presentatie van ons geliefde universum aan onze generatie en een legioen nieuwe Star Wars-fans. Dankzij de toegang en de kennis die Lucasfilm met ons deelt en de passie en het talent van ons team kunnen we een ongelooflijk spel afleveren dat je midden in de Star Wars-gevechten stort die je thuis altijd naspeelde."

Natuurlijk gaan we op speedermotoren en sneeuwspeeders rijden, AT-AT’s bevelen en achter de stuurknuppel zitten van TIE Fighters en de Millennium Falcon. De gevechten vinden plaats op iconische planeten in het Star Wars-universum, waaronder Endor, Hoth, Tatooine en de onverkende planeet Sullust. Darth Vader en Boba Fett komen ook nog langs. Het spel bevat modi die zijn afgestemd op verschillende soorten gevechten, variërend van grotere competitieve multiplayergevechten voor 40 spelers tot speciale missies die je alleen, offline met een vriend op split-screen of coöperatief online kunt spelen.

Star Wars Battlefront wordt op 19 november uitgebracht in Europa voor PlayStation 4, Xbox One en pc.