Knappe zege ijshockeyers op Kroatië op WK

De Nederlandse ijshockeyers hebben zich donderdagavond in Eindhoven gerevancheerd voor de teleurstellende start in het WK voor landen in divisie 1B. Na de nederlagen tegen Litouwen en Zuid-Korea boekte Oranje ten koste van Kroatië de eerste overwinning. Het team van parttime bondscoach Chris Eimers zegevierde met 5-2 (2-2 1-0 2-0).

De Kroaten, die al na twaalf seconden succes hadden door Nathan Perkovic, hielden alleen in de eerste periode van 20 minuten zuivere speeltijd gelijke tred. Dat was mede te danken aan Andrew Murray, een Canadese huurling. De 33-jarige aanvaller, met een ruime ervaring in de Noord-Amerikaanse profcompetitie NHL (Columbus Blue Jackets), was belangrijk en scoorde. Nederland stelde er treffers van Tony Demelinne en Kevin Bruijstens tegenover.

Ronald Wurm zette Oranje vlak voor tijd in de tweede periode opnieuw op voorsprong. Maarten Brekelmans en Diederick Hagemeijer, twee tellen voor het slotsignaal toen de Kroatische doelman van het ijs was gehaald, maakten het karwei af.