Uitslagen Europa League 16/04/2015

Jeremain Lens heeft Dinamo Kiev niet aan een thuiszege op Fiorentina in de Europa League kunnen helpen. De aanvaller tekende voor eigen publiek voor de openingstreffer van het eerste duel tussen beide clubs in de kwartfinale. Khouma Babacar bezorgde de bezoekers uit Italië in blessuretijd een gelijkspel (1-1).

Lens speelde de hele wedstrijd voor Dinamo Kiev en kreeg ook nog een gele kaart. Hij is pas net hersteld van een spierblessure, die hem de laatste interlands van het Nederlands elftal tegen Turkije en Spanje kostte.

Bas Dost kon het voorbeeld van zijn landgenoot niet volgen. De spits werd na 57 minuten gewisseld bij VfL Wolfsburg in het thuisduel met Napoli. Hij heeft nu al anderhalve maand niet gescoord voor zijn Duitse club, die vrij kansloos verloor (1-4).

Sevilla heeft met moeite een nederlaag tegen Zenit Sint-Petersburg af weten te wenden. De Spanjaarden stonden in eigen huis lang met 0-1 achter, maar twee doelpunten in de laatste twintig minuten brachten alsnog een zege voor Sevilla: 2-1.

Club Brugge heeft nog alle kans om de halve finale van de Europa League te behalen. De Belgische ploeg, met Ruud Vormer in de gelederen, speelde in eigen huis met 0-0 gelijk tegen Dnipro Dnipropetrovsk dat in de vorige ronde Ajax nog uitschakelde. Volgende week in Kiev liggen alle kaarten nog open.