Zonderland valt in kwalificatie rek op EK

Epke Zonderland is tijdens de kwalificatieronde voor de Europees kampioenschappen turnen in Montpellier gevallen van de rekstok. De regerend Europees, wereld- en olympisch kampioen op dat onderdeel zal hierdoor zeer waarschijnlijk zijn titel niet kunnen verdedigen. 

Zonderland viel tijdens de eerste vluchtcombinatie in zijn oefening en haalde daardoor slechts een score van 13.733 punten. Dat is momenteel goed voor de vijfde plaats. De beste acht komen zondag in actie in de finale. Een hoop turners moeten nog in actie komen. 

Tijdens het EK in 2012, destijds ook in Montpellier, kwam Zonderland ook tijdens de kwalificatie ten val. Toen probeerde hij voor het eerst de tijdens een eindtoernooi de drievoudige vluchtcombinatie die hem in Londen olympisch kampioen maakte.  

De Fries kwam ook in actie op het onderdeel brug. Daar staat de Fries voorlopig vierde met een score van 14.908 punten. Boudewijn de Vries heeft op het onderdeel voltige de finale in zicht. De turner van G.V. O&O haalde in de kwalificaties een score van 14.000 punten en staat daarmee voorlopig derde.

Later vandaag komen nog twee Nederlandse turners in actie. Yuri van Gelder komt in actie op het onderdeel ringen en Bart Deurloo gaat voor de sprong, vloer en rek.