Uitslagen Champions League 15/04/2015

Vanavond werden twee heenwedstrijden gespeeld in kwartfinales van de Champions League. FC Porto nam het op tegen Bayern München en Paris Saint-Germain speelde tegen FC Barcelona. De returns zijn volgende week. 

FC Porto - Bayern München 3-1

Bayern München staat voor een enorme klus volgende week dinsdag. In de kwartfinale van de Champions League gaf met name de achterhoede niet thuis. Porto profiteerde dankbaar: 3-1.

Het beginsignaal had nog maar net geklonken of de bal lag al op de stip in het Duitse strafschopgebied. Een gruwelijke fout van Xabi Alonso, die zich op duelkracht liet afbluffen door Jackson Martínez, moest worden rechtgezet door Manuel Neuer. De goalie vloerde Jackson maar mocht tot zijn opluchting blijven staan. Ricardo Quaresma hield het hoofd vervolgens koel en zette Porto zodoende vroeg op 1-0. Nauwelijks bekomen van de klap, kon Neuer opnieuw de bal uit het net halen. Nadat Lewandowski een enorme kans namens het gehavende Bayern op zeep had geholpen, liet Dante zich de bal op kinderlijke wijze afsnoepen door Quaresma. De maker van het openingsdoelpunt kon zo doorlopen richting het doel en passeerde Neuer voor de tweede keer.

Het duurde ruim twintig minuten maar toen leek ook Bayern München te beseffen dat het niet bezig was met een oefenpotje maar aan de eerste wedstrijd uit de kwartfinale van de Champions League. Georganiseerd werd de aanval gezocht en dat leverde al vlot een beloning op. Jérôme Boateng kon vanaf rechts de bal ongehinderd voorgeven. Waar de aandacht uitging naar het duo Lewandowski/Müller, werd Thiago bij de tweede paal compleet over het hoofd gezien. Zijn schot, waarin veel frustratie leek te zitten, liet Fabiano kansloos: 2-1.

Hoewel Bayern meer en meer aandrong, was Porto het meest dichtbij een volgende goal. Neuer voorkwam echter dat Brahimi tot scoren kwam en had vlak voor de thee het geluk dat een vrije trap van Quaresma van dichtbij over het doel werd gekopt door Casemiro.

Waar iedereen een jagend Bayern München verwachtte, was het niet Bayern maar Porto dat de lakens uitdeelde. Vanaf de aftrap joegen de mannen van Julen Lopetegui op een derde treffer en deze kwam er bijna via Brahimi. Een Duits hoofd zorgde er echter voor dat de schade niet nóg groter werd. Boateng voorkwam nog geen minuut later dat Porto alsnog op 3-1 kwam. Waar Neuer al gezien was, wist de verdediger al dan niet bewust een harde inzet van dichtbij tot hoekschop te verwerken.

Net toen Bayern de storm dacht te zijn doorgekomen ging het wederom falikant mis in de achterhoede. Ditmaal kon Boateng het boetekleed aantrekken. De verdediger timede volledig verkeerd en sprong onder de bal door. Jackson dankte hartelijk en liet Neuer voor de derde keer kansloos.

Hoewel Bayern München met Sebastian Rode voor Mario Götze alles op alles zette om een tweede uitgoal te maken, kwam Porto nauwelijks in gevaar. Loerend op de counter bleef de thuisploeg gevaarlijk en met de return van volgende week dinsdag in het achterhoofd kon Bayern ook niet nog meer risico nemen.

Paris Saint-Germain - FC Barcelona 1-3

FC Barcelona heeft vanavond goede zaken gedaan in de Champions League. De ploeg won op bezoek bij Paris Saint-Germain met 1-3 en staat met één been in de volgende ronde.

Paris Saint-Germain begon voorzichtig aan het duel met FC Barcelona. De thuisploeg zakte ver in op eigen helft met de hoop dat het de ruimtes zo klein te kon houden om het flitsende combinatievoetbal van Barcelona tegen te gaan. Met succes, want de bezoekers hadden moeite met het compacte spel van de Fransen. Het balbezit was voor het elftal van Luis Enrique, maar kon geen grote mogelijkheden creëren.

Toch kwam de ploeg na een twintig minuten spelen op voorsprong. Met een steekpass speelde Lionel Messi zijn teamgenoot Neymar vrij voor het doel van Salvatore Sirigu. De Braziliaan kreeg alle tijd om uit te halen en schoof de bal beheerst in de verre hoek.

Vlak na het doelpunt was er een opvallend moment. Thiago Silva moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door David Luiz. De confrontatie met Barcelona leek voor Luiz te vroeg te komen nadat hij begin april geblesseerd raakte aan zijn hamstring.. Tot verbazing liep de centrumverdediger zich toch warm en kwam hij al in de 21ste minuut binnen de lijnen.

De eerste helft stelde teleur en was niet het spektakelstuk waar veel mensen op hoopten. PSG liet de bezoekers hun gang gaan, maar Barcelona hield het tempo te laag om de verdediging van de koploper van Frankrijk stuk te spelen.

In de tweede helft wist PSG dat het iets moest verzinnen om de achterstand om te buigen. De start van de thuisploeg was veelbelovend. Binnen vijf minuten moest Marc-André Ter Stegen drie keer in actie komen, maar de doelman was scherp uit de kleedkamer gekomen en hield zijn doel schoon. De grootste kans kwam op naam van Adrien Rabiot, maar de middenvelder schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de handen van Ter Stegen.

Na de flitsende start van de tweede helft bracht Barcelona de rust terug in de wedstrijd. De ploeg nam het balbezit over en drong PSG ver terug op hun eigen helft. Het spel van de Catalanen was niet hoogstaand, maar door een individuele actie van Luis Suaréz verdubbelde de ploeg de stand tot 0-2. De Uruguayaanse aanvaller speelde David Luiz door zijn benen, omspeelde Marquinhos en rondde vervolgens koelbloedig af.

Niet veel later was het Suaréz die de stand op 0-3 bracht. Opnieuw speelde de oud-Ajacied David Luiz door zijn benen en schoot hij de bal op prachtige wijze achter Sirigu. Vanaf de rand van het strafschopgebied twijfelde Suaréz geen moment en mikte hij de bal in de rechter kruising.

Gregory van der Wiel deed nog wat terug voor PSG. De rechtsback nam een afgeslagen bal op twintig meter van het doel op zijn slof en zag de bal met wat geluk in het doel verdwijnen. De inzet van de verdediger werd aangeraakt door Jérémy Mathieu, waardoor Ter Stegen kansloos was.

Door de overwinning van Barcelona leed PSG zijn eerste Europese thuisnederlaag sinds 2006 en staat de ploeg voor een lastige opgave om de volgende ronde van de Champions League te bereiken.