Amerikaanse agenten rijden verdachte van achteren aan

Het is de laatste tijd steeds vaker in het nieuws, Amerikaanse agenten die buitenproportioneel geweld gebruiken. Zo ook in het Amerikaanse Tucson, waar een agent inreed op een gewapende man. 

Het incident vond plaats op 19 februari, maar de video is pas net naar buiten gekomen. Op de video is te zien dat twee politieauto's een verdachte achtervolgen nadat hij bij winkelketen Walmart iets gestolen heeft.

Terwijl de ene agent langzaam achter de verdachte aan rijdt en verslag doet over de radio, trapt een andere agent in een andere auto het gas in en rijdt de verdachte van achteren aan. Vervolgens is te zien dat de verdachte door de lucht vliegt.

De agent die de 36-jarige Mario Valencia aanreed gaf naderhand aan het leven van de man te hebben gered, omdat hij anders werd doodgeschoten.

De advocaat van de aangereden Mario is het hier absoluut niet mee eens "alles in deze video wijst erop dat er buitenproportioneel gehandeld is door de politie, het is een wonder dat mijn cliënt niet dood is".

Volgens de chef van de agenten Terry Rozema hebben de agenten perfect gehandeld. "De man was duidelijk suïcidaal en liep richting een gebied waar hondereden mensen werken, dan moet je kiezen tussen zijn leven of dat van al die andere onschuldige mensen."

"De hele gemeenschap is veilig, alle agenten zijn veilig, en bovenal is de verdachte veilig.", aldus de chef.

Bekijk de video hieronder en oordeel zelf.