Geen rimpels? Bier!

Goed nieuws voor liefhebbers van gerstennat uit het land van de Rijzende Zon. De Japanse Bierbrouwerij Suntory heeft namelijk een biertje op de markt gebracht met een verjongend effect. Het goudgele vocht, dat de naam Precious draagt, bevat per blikje twee gram van de stof collageen. Collageen is een proteïne die zorgt voor structuur, stevigheid en textuur van je huid.

Bij veroudering verdwijnt het eiwit uit het lichaam en krijg je rimpels. Volgens de Japanse bierbrouwer zou dit bier die veroudering dus tegen kunnen gaan! In Japan zijn voedingsproducten met collageen erg populair. Zo zijn collageenrijke producten als kip, varkenspoten en haaievinnen bijna niet aan te slepen en ook de vlees-ijslollies van het Japanse winkelketen Zenyaren gaan als warme bevroren broodjes over de toonbank.

Britse huidspecialisten hebben ook onderzoek gedaan naar de effecten van collageen en zeggen dat het geen enkel nut heeft om de stof te eten of drinken. Mocht je toch nog zin hebben aan een sixpack Precious dan hebben we ook minder goed nieuws. Het bier wordt namelijk alleen op het Japanse eiland Hokkaido verkocht.