Uitslagen Champions League 14/04/2015

Dinsdagavond werden er twee kwartfinales gespeeld in de Champions League. AS Monaco  ging op bezoek bij Juventus en Atlético Madrid kreeg stadsgenoot Real Madrid op bezoek.

Juventus - AS Monaco  1-0

Juventus gaat met een goed gevoel richting de terugwedstrijd tegen AS Monaco in de kwartfinale van de Champions League. Arturo Vidal ontpopte zich tot matchwinner (1-0).

Juventus-trainer Massimiliano Allegri sprak voorafgaand aan de wedstrijd de hoop uit om er met een gelijkspelletje vanaf te komen in de heenwedstrijd tegen AS Monaco. Dat leek een ietwat terughoudende uitspraak, maar was wel inherent aan de verhoudingen op het veld.

Monaco ging in de eerste twintig minuten als een dolle van start tegen Juventus. De Fransen hebben niets te verliezen als groentje in de Champions League, maar lieten daar weinig van blijken. Vooral Ferreira-Carrasco had grote kansen op de openingsgoal.

In de eerste helft waren er al zestien schoten in totaal geteld, met aan allebei de kanten evenveel aandeel. Naast Carrasco was het Juventus-spits Carlos Tevez die een opgelegde kans kreeg voor de 1-0. De Argentijn miste oog in oog met Monaco-doelman Danijel Subasic.

Subasic en Juve-goalie Gianluigi Buffon zorgden ervoor dat er in de eerste helft geen doelpunten vielen. In de tweede helft moest er een penalty aan te pas komen om de score te openen. Arturo Vidal had al een paar keer hoog over geschoten, maar schoot dit keer in het dak van het doel: 1-0. De penalty kwam tot stand toen Ricardo Carvalho zich vergreep aan Alvaro Morata.

Daarna gooide Juventus-coach Allegri de boel snel om naar hoe hij het wilde hebben. Met wat meer verdedigend materiaal, zodat hij niet tegen een dodelijke tegentreffer aan zou lopen. Die wens kwam uit voor de oefenmeester, waardoor Monaco in de return aan de bak moet in eigen huis.

Atlético Madrid - Real Madrid 0-0

Real Madrid had in de eerste helft een goal moeten maken, na rust werd het evenwicht door Atlético hersteld. Vicente Calderon bleef gevrijwaard van goals: 0-0.

In een eenzijdige eerste helft deelde Real Madrid volledig de lakens uit. De bezoekers zetten Atlético op eigen helft vast en zorgden vaak voor een omsingeling. Toch lukte het De Koninklijke nauwelijks om tot kansen te komen. Gareth Bale kreeg na vier minuten wel een grote mogelijkheid, na mistasten van Godin. Atletico-keeper Jan Oblak kon redding brengen.

Naarmate het eerste bedrijf vorderde, groeide de doelman uit tot belangrijkste speler van de thuisploeg. Uitgespeelde kansen waren er niet voor Real Madrid, dat het via Bale, James Rodriguez en Modric een aantal keer van afstand probeerde.

Een schot van de Welshman was het gevaarlijkst, maar er was niemand van Real om de rebound binnen te tikken. Aan de andere kant kreeg Griezmann na een fout van Sergio Ramos de enige kans voor Atlético in de eerst helft. Vanuit de draai vond hij Casillas op weg naar de openingstreffer.

Na rust was het duel veel meer in evenwicht. Atlético speelde zich onder de druk van Real uit en bood meer tegenstand dan in de eerste helft. Mandzukic kreeg het met alles en iedereen aan de stok nadat hij gehecht moest worden na een duel met Ramos. De Kroatische spits kreeg daarna geel en bleef op oorlogspad met het zelf uitdelen van elleboogjes.

In de slotfase drong Atléti steeds meer aan. Via vooral corners probeerde de thuisploeg de defensie van Real onder druk te zetten. Mario Suarez en Marcelo kregen nog geel, waardoor de middenvelder en de linksback de return in Bernabéu moeten missen. Daar gaan beide ploegen volgende week opnieuw op zoek naar goals, want in Vicente Calderon bleef het bij 0-0.