Firstlook wordt Firstlook Festival

Firstlook, de grootste gameconventie van de Benelux, gaat dit jaar flink uitbreiden. Zo komt er onder meer ruimte voor cosplay en anime en zal er een compleet programma komen voor e-sports.

Firstlook, dat nu is omgedoopt tot Firstlook Festival, zal dit jaar plaatsvinden op 9, 10, en 11 Oktober. Dit is één dag langer dan in voorgaande edities, en naast een dagprogramma zal er nu ook een avondprogramma zijn. Dit avondprogramma zal voornamelijk bestaan uit e-sporttoernooien, met een prijzenpot van tienduizenden euro's. De toernooien worden georganiseerd door Blammo Events onder het label Black Label eSports Masters, en zal teams van over de hele wereld aantrekken.

Naast de uitbreiding zal Firstlook Festival ook de eerste gameconventie ter wereld zijn die een app gaat gebruiken om de wachtrijen flink te verminderen. Met de app kunnen bezoekers aangeven welke game ze willen zien of spelen en zij worden dan vervolgens op een virtuele wachtlijst gezet. Zodra je aan de beurt bent, krijg je een berichtje op je telefoon dat je je bij de stand kan melden.

Verder zal er ook meer ruimte komen voor cosplay, anime, merchandise en game development. Al deze specifieke takken krijgen ook hun eigen plek op de gamebeurs. 

Firstlook is dit jaar toe aan zijn achtste editie en vindt altijd plaats in de jaarbeurs Utrecht.