Duitse minister: meer migranten nodig

Duitsland moet in het buitenland meer reclame voor zichzelf maken, zodat meer migranten naar het land komen. Dat vindt minister Thomas de Maizière van Binnenlandse Zaken. "Wij moeten gericht reclame voor ons land maken, want wij willen dat mensen naar ons toe komen", zei hij dinsdag tijdens een bijeenkomst in Berlijn.

De minister riep het bedrijfsleven op meer vakkrachten te zoeken in het buitenland. Hij is bezorgd over de agressie en dreigementen tegen asielzoekers in zijn land. In het land bestaat steeds meer weerstand tegen de vele asielzoekers die naar het land komen. Maandag sprak PVV-leider Geert Wilders nog op een bijeenkomst in Dresden van Pegida, een organisatie die tegen wat zij noemt de islamisering van Duitsland strijdt.

De minister sprak tijdens de bijeenkomst met vertegenwoordigers uit de wetenschap, de economie, de kerken, de gemeenten, de vakbonden en organisaties van migranten. Duitsland heeft door de vergrijzing meer buitenlanders nodig om de economie goed te laten draaien.