Stevens pakt strohalm met Stuttgart

VfB Stuttgart heeft zondagavond belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie. In eigen huis won het elftal van Huub Stevens met 3-2 van Werder Bremen.

Terwijl de bezoekers uit Bremen het beste begonnen zondagavond, waren het de manschappen van Stevens die na een kwartier een feestje konden vieren. Nadat Sternberg de bal niet goed kon opruimen, was het Gentner die de bal op de slof nam: 1-0. Beide teams toonden veel passie en strijd; kwalitatief niet altijd even goed, maar vermakelijk om naar te kijken.

Werder zocht zo nu en dan de aanval, maar liep zich meer dan eens stuk op de verdedigende stellingen van Stuttgart. De eindpassing ontbrak alle nauwkeurigheid, waardoor het elftal van Stevens gevaarlijke tegenaanvallen kon opzetten.

De gasten gooiden direct na rust de schroom van zich af. Het was dan ook niet verrassend dat Selke Werder Bremen vijf minuten na de thee de gelijkmaker binnen kon schieten na een foutje in de verdediging van VfB Stuttgart: 1-1. Stevens kon weer helemaal opnieuw beginnen aan zijn missie.

Het elftal uit Bremen begon steeds beter te voetballen en kon via Kroos, Junuzovic en Selke de ruimtes vinden. Toch was het Stuttgart die vanuit het niets weer op voorsprong kwam. Na een foutje van Werder-keeper Wolf, kon Harnik het leder oppikken, waarna hij aflegde op Ginczek: 2-1. In de slotfase leek Verstergaard een puntje binnen te slepen en het lot van Stuttgart te beslechten: 2-2.

De gastheren leken hier niet genoegen mee te nemen en pakten in de laatste minuten de laatste strohalm in de strijd tegen degradatie. Op aangeven van Serey kon Ginczek zijn tweede goal maken en de drie punten veilig stellen: 3-2.