Rand Paul valt Hillary Clinton alvast aan

Hillary Clinton heeft haar kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap nog niet eens formeel aangekondigd, maar de Republikeinse kandidaat Rand Paul heeft zondag de aanval op haar vast geopend.

Tijdens een interview met CNN herhaalde Paul de kritiek op de manier waarop Clinton als minister van Buitenlandse Zaken reageerde op de aanval op de Amerikaanse ambassade in de Libische stad Benghazi. "Is ze er voor het telefoontje om drie uur 's nachts?", refereerde hij aan de presidentiële rol als opperste bevelhebber.

Hij stelde ook vraagtekens bij het feit dat Clinton contributies aanvaardt uit landen als Saudi-Arabië, waar vrouwen duidelijk minder rechten hebben dan mannen. Volgens Paul maakt dat het moeilijk om haar boodschap over mensenrechten als oprecht te zien.

Rand Paul is de zoon van Ron Paul, die verschillende malen een gooi deed naar het presidentschap. Hillary Clinton, die in 2008 de nominatie van Barack Obama verloor, maakt naar verwachting later op zondag haar kandidatuur voor de Democratische Partij bekend.

Rand Paul opent alvast aanval op Clinton
Rand Paul valt Hillary Clinton alvast aan (Foto: ANP)