Jeremy Clarkson ziet af van gastoptreden

Jeremy Clarkson ziet af van zijn eerdere voornemen om eind april als gastpresentator in het BBC-programma Have I Got News For You te verschijnen. Dit meldt de Britse publieke omroep.

Jeremy Clarkson zou op 24 april de Britse versie van Dit was het nieuws presenteren. Het zou zijn eerste tv-optreden zijn sinds de BBC vorige maand besloot om het contract van de Top Gear-presentator niet te verlengen. Clarkson had een producer van het populaire autoprogramma aangevallen en uitgescholden.

De producent van Have I Got News For You verwacht dat Jeremy Clarkson later dit jaar alsnog zijn opwachting maakt in de komische show. 'Bij nader inzien heeft Jeremy Clarkson besloten de show niet te presenteren. We accepteren zijn besluit om later dit jaar zijn verplichtingen na te komen', zegt producent Jimmy Mulville op de website van de BBC. De nieuwe serie van Have I Got News For You begint vrijdag met acteur Daniel Radcliffe als gastpresentator.

De omroep wil doorgaan met Top Gear zonder Clarkson, maar het is niet duidelijk wat de mede-presentatoren James May en Richard Hammond zullen besluiten.